Zelfverzekerd of onzeker? Welk gevoel heb jij vaak? Vaak heb je het niet zo door maar deze 2 gevoelens hebben een enorme invloed op je dag en op je leven in het algemeen. Ben jij vaker onzeker? Dan is de kans groter dat je niet heel lekker in je vel zit of dat je je wellicht niet heel gelukkig voelt. Ben jij zelfverzekerd? Dan ga je waarschijnlijk de dag veel vrolijker door en zit jij lekkerder in je vel. En laten we eerlijk zijn, wil iedereen niet zelfverzekerd zijn? Het gevoel dat het je niets uitmaakt wat een ander van je denkt of vindt, het gevoel dat jij helemaal blij bent met jezelf? Het gevoel dat niemand jouw dag kan verpesten? Wij nemen je mee in de power van een goede outfit.

outfit

Maak of kraak je dag

En nu hoor ik je denken; een goede outfit? Hoe zorgt dat er nou weer voor dat ik zelfverzekerd word? Ik zeg altijd: ‘Een outfit maakt of kraakt je dag’. Als ik ‘s ochtends niet weet wat ik aan moet doen maar wel haast heb kan ik eindigen in een outfit die mij geen power geeft. Een outfit die ‘te saai’ is. Dat geeft mij geen fijn gevoel en dat merk ik de rest van de dag. Ik voel mij dan niet 100% zelfverzekerd en ik voel mij minder krachtig. Aan de andere kant, als ik ‘s ochtends een outfit uit de kast trek waar ik een lach van op mijn gezicht krijg, kan mijn dag niet meer stuk. De hele dag voel ik mij mega zelfverzekerd en mijn dag is dan moeilijk te breken. Dit gevoel straal je ook uit. Met een outfit die jou power geeft, straal je zelfverzekerdheid uit. Andere mensen zien een stralend iemand lopen.

Om dit te bereiken zijn er een aantal dingen die je kan doen:

Opruimen

Opruimen

Als eerste is het belangrijk dat je je kast induikt en opruimt. En wees dan vooral heel kritisch. Ruim de items op uit je kast als die geen lach op jouw gezicht toveren. Houd alleen de items waar jij vrolijk van wordt en waar je een goed gevoel van krijgt. Dit maakt het ook makkelijker om ‘s ochtends je outfit uit te kiezen. Je hebt nu als het goed is alleen items waar je blij van wordt dus elk item is een geschikte outfit! Het is zo zonde om de items maar in je kast te laten liggen als die je alleen maar onzeker maken. We gaan voor zekerheid; dus weg met die onzekere kledingitems.

Te groot

Te klein, te groot, precies pas

Tijdens het opruimen van je kast is het ook belangrijk dat je goed kijkt naar de pasvorm van de items. Doe alles aan en kijk goed in de spiegel. Is de maat nog goed? Is de fit nog waar jij blij van wordt? Ook hier mag je kritisch zijn. Een item kan nog zo mooi zijn maar als het niet meer past, draag je het niet en word je steeds geconfronteerd met dat ene item in je kast. Houd alleen de items die je past en wederom de items met de pasvorm waar je blij van wordt. En 1 groot misverstand van vele, houd niet de items die je nu niet past onder het nom; ‘die pas ik later wel weer’. NIET DOEN! Dit zorgt alleen maar voor onzekerheid want wat nou als je het echt niet meer gaat passen? Dan voel jij je niet goed. Dus, alleen de items die je past verdienen een plek in jouw kast!

 

powercombinatie

Onthoud je power combinaties

Sta je weer voor de kast omdat je niet weet wat je aan moet doen? Onthoud de volgende keer dan je power outfits: de outfits waarin jij je goed voelde en de outfits die een lach op je gezicht hebben getoverd. Weet je de volgende keer weer niet wat je aan moet doen of voel je je even niet goed in de rest? Draag dan die power outfit van de vorige keer! Je weet dat die outfit jou een goed gevoel gaf dus trek het uit de kast en straal!

powerkleur

Powerkleur

Ga op zoek naar de kleur die jou goed staat. Vind JOUW kleur! Hierbij is wederom erg belangrijk dat je blij wordt van die kleur en dat die kleur een lach op je gezicht tovert. De kleur waar jij blij van wordt, kun je combineren met andere items uit je kast. 1 item in je outfit in jouw powerkleur zorgt ervoor dat jij gaat stralen! Op het moment dat jij je goed voelt in een bepaalde kleur straal jij direct zelfvertrouwen uit!

 

Wishlist

Wishlist

Kijk na het opruimen van je kast eens goed naar wat je mist. Wat ligt er niet in je kast waar je wel blij van zou worden? Dit kan een item zijn in jouw powerkleur maar dit kan ook bijvoorbeeld een mooie blazer zijn. Bedenk eens goed welk item echt een lach op jouw gezicht zal toveren. Eigenlijk ga je opzoek naar items die jouw droomgarderobe compleet maken. Hiervoor is het natuurlijk wel belangrijk om je eigen stijl te weten. Welke kledingstijl word je happy van en welke stijl sla jij toch liever over? Zoek eerst de items binnen je eigen kledingstijl want dan verklein je de kans op een miskoop. Bedenk wel dat je ook blij en zelfverzekerd kan worden van een item in een andere stijl dus sla ze niet meteen af. Langzaamaan vul jij je kast aan met nieuwe power items die op je wishlist stonden. Wedden dat jij zelfverzekerd wordt van je nieuwe kast?

 

blij

Wees blij met jezelf!

Dit is misschien wel de belangrijkste stap: blij zijn met jezelf. Jij bent goed zoals je bent en jij bent goed genoeg. Wees niet te onzeker, je bent prachtig. Een outfit geeft je zeker een boost zelfvertrouwen, maar uiteindelijk moet het gevoel altijd van binnenuit komen. Zet die onzekerheid aan de kant en wees blij als je in de spiegel kijkt. Als jij goed in je vel zit, geeft bijna elke outfit jou de power die je nodig hebt!

Onderschat de power van een goede outfit niet. Ga de deur uit in een outfit die jou goed laat voelen en straal dit ook uit. Laat een outfit jou zelfverzekerd voelen en zeg dag tegen de kledingitems die jou onzeker maken. Zelfverzekerd in je outfit, het is mogelijk.