Valentijnsdag is de dag van de (geheime) liefde. Maar het is 2023 dus we draaien het even om. Valentijnsdag is dit jaar de dag voor verbinding met jezelf. Hou van jezelf, omarm jezelf en geef deze dag wat extra liefde aan jezelf. Vandaag geven we je een aantal handvatten en tips om jezelf deze dag te verwennen! Valentijnsdag is jouw dag!

Zorg goed voor jezelf

Om verbinding met jezelf aan te gaan is het belangrijk om als eerste goed voor jezelf te zorgen. Hierbij moet je denken aan zelfzorg op elk mogelijk vlak. Zorg voor een lekker en voedzaam ontbijtje, goede lunch en een lekkere avondmaaltijd. Maar drink ook genoeg water, beweeg genoeg op een dag en zorg voor de nodige ontspanning. Luister ook naar je lichaam en je intuïtie. Je lichaam vertelt je op een dag waar je behoefte aan hebt en je intuïtie vertelt je welke keuzes de juiste zijn. Beide onmisbaar als je goed voor jezelf wil zorgen. Ik denk dat het voor veel mensen het belangrijkste is om jezelf iets te gunnen. Je mag het jezelf gunnen om goed en lekker te eten en je mag het jezelf gunnen om zo goed mogelijk voor jezelf te zorgen. Stel vandaag een achtergrond in met een quote die jou eraan herinnert dat je goed voor jezelf mag zorgen!

Maak van jezelf de mooiste versie

Vandaag draait het om jou. Jij mag er zijn en jij staat in het zonnetje vandaag. Gun het jezelf vandaag om de mooiste versie van jezelf te zijn. Trek de outfit aan waarvan je al een tijdje twijfelt om hem aan te doen. Niks is te gek vandaag! Pak je mooiste outfit uit de kast en straal! Zocht je nog een reden om je mooie nieuwe jurk aan te doen met je mooie hakken? Today is the day, today is your day! Naast een mooie outfit is vandaag ook de dag om je haar mooi te doen en je favoriete lipstick te dragen. Wil je al een tijdje je haar krullen? Vandaag is de dag! Heb je nog een aantal nieuwe make-up producten liggen die je wilt proberen? Maak er vandaag je nieuwe favoriete look mee. Extra tijd besteden aan je uiterlijk als je dat graag wilt, kan vandaag! Gun het jezelf om de mooie versie van jezelf te zijn, al heb je daar 3 uur voor nodig!

verbinding met jezelf

HouD een verwendag

Gezichtsmaskertje, naar de spa, massage, je kan het zo gek niet bedenken of vandaag is de dag om het te doen. Hou een heerlijke verwendag! Dit kan zowel thuis als ergens anders, waar jij je prettig bij voelt. Een verwendag kan op alle mogelijke manieren. Een uitgebreide skincare routine, een haarwasdag, maar ook gewoon een pyjamadag met een dekentje op de bank. Het belangrijkste is dat het voor jou voelt als jezelf verwennen en dat jij de tijd neemt voor jezelf. Wat staat er al een tijd op je lijstje om te doen, maar kom je nooit aan toe? Today is the day! Je kan het alleen doen maar ook met een vriendin. Ga bijvoorbeeld samen naar de spa en laat je daar volledig in de watten leggen. Gezichtsbehandeling, massage, bubbelbad, alles om te ontspannen! En sluit de dag ook zo ontspannend mogelijk af. Geen zin om te koken? Eet wat makkelijks of bestel eens je favoriete gerecht. Vandaag gaat het erom dat je geniet om echt de ultieme verbinding met jezelf aan te gaan.

Ontspan vandaag!

Misschien is dit wel de belangrijkste stap om de verbinding met jezelf aan te gaan. Ontspan! We zitten in het dagelijkse leven in een bepaald ritme. Een ritme waarmee je voortdurend met de tijd bezig bent; kom ik wel op tijd? Hoe laat moet ik weg? Heb ik wel tijd om te gaan sporten? Allerlei vragen op een dag die te maken hebben met ons ritme en de tijdsdruk. Het belangrijkst is om een keer te ontspannen. Laat alles op zijn beloop en let een keer niet zo op die klok. Leg jezelf niet te veel verplichtingen op. Niks moet, alles mag. Wil je sporten? Doe dat dan alleen als je het wilt en niet omdat het van jezelf moet. Je zal gedurende de dag merken dat je veel rustiger bent en echt kan ontspannen. En ontspanning is mega belangrijk om de verbinding met jezelf aan te gaan. Als jij alleen maar aan het rennen en vliegen bent, wanneer kom je dan tot jezelf? Wanneer heb je dan de tijd om naar jezelf te luisteren? Niet. Als jij jezelf de mogelijkheid en ruimte geeft om te ontspannen zul je merken dat je ook ineens naar jezelf kan luisteren en dat je ineens de verbinding met jezelf veel sterker aanvoelt. En dit is eigenlijk iets dat verder doorloopt dan alleen op Valentijnsdag, dit moet je altijd doen.

verbinding met jezelf

Haal lekkere dingen in huis

Op een dag waar het alleen draait om de verbinding met jezelf is eten ook belangrijk. Vandaag ga je alleen eten waar je zin in hebt en laat je alle diëten en gezonde regeltjes even achterwege. Tuurlijk is gezond eten belangrijk want dat heb je eenmaal nodig om goed voor jezelf te zorgen maar een dagje een fruitje minder is geen ramp. Heb je wel zin in fruit? Maak dan een lekkere fruitsalade met al je favorieten erin! Ga naar de supermarkt en haal allemaal lekkere dingen in huis die ervoor gaan zorgen dat jij een heerlijke dag hebt! Moet je vandaag werken? Neem de lekkerste dingen mee naar kantoor zodat je alsnog kan genieten. Neem ook extra mee om te trakteren op kantoor, iedereen zal je dankbaar zijn. Neem vandaag de tijd om te eten. Geen lunch achter je computer maar echt even je tijd ervoor te nemen. Ook als je een tussendoortje eet, neem je tijd. Houd even een korte pauze om extra te genieten van je eten en ga ook de verbinding met jezelf aan. Je mag genieten van je eten en dat zal meer voor verbinding zorgen.

Uitdaging: praat vandaag alleen lief tegen jezelf!

We hebben als afsluiter ook een uitdaging voor je. Praat vandaag alleen lief tegen jezelf. Vaak zijn mensen geneigd om niet zo lief tegen zichzelf te zijn. Voor anderen zijn we altijd erg lief maar onszelf cijferen we weg. Als een ander iets niet afkrijgt is het; ‘ach, maakt niet uit dan maak je het later af’ en als je zelf iets niet af hebt, word je boos op jezelf hoe je dit hebt kunnen laten gebeuren. We gaan vanaf vandaag dit doorbreken. We gaan alleen nog maar tegen onszelf praten op de manier hoe je ook tegen een ander zou praten. We gaan lief tegen onszelf zijn! Hoe kan jij verbinding met jezelf voelen als je niet eens lief voor jezelf kan zijn en als je jezelf alleen maar neerhaalt? Verbinding met jezelf is er pas echt als je voor jezelf lief bent. Je mag er zijn, spreek dat ook uit naar jezelf. Hoe moeilijk het soms ook is, doorbreek het patroon en kijk jezelf aan in de spiegel en zeg; ‘Vanaf vandaag ben ik lief voor jou’. Ik ga het ook doen dus doe jij mee?

Valentijnsdag, de dag van de liefde. Daar wordt nu aan toegevoegd; de dag van verbinding met jezelf. Niet alleen liefde voor de mensen om je heen maar vooral liefde voor jezelf. Leg jezelf in de watten vandaag en doe hetgeen waar jij blij van wordt. Zorg goed voor jezelf, maak van jezelf de mooiste versie, hou een verwen dag en ontspan tot de max! Vergeet ook de uitdaging niet om vandaag alleen lief tegen jezelf te praten! Koop voor jezelf een bosje rozen of een teddybeer, ga de verbinding aan met jezelf!

Heb jij behoefte aan meer waardevolle content? Volg ons dan zeker op Instagram en LinkedIn