Hoeveel energie geef jij dagelijks aan dingen waar je niet blij van wordt? Veel meer dan waar je je bewust van bent waarschijnlijk. Bedenk dat de energie die je hieraan besteedt niet meer naar iets positiefs kan. Een gemiste kans dus.

In dit artikel laat ik je zien hoe je positieve energie creëert en wat er dan allemaal mogelijk wordt in je leven.

Positief denken geeft energie

Bedenk eens waar je blij van wordt, wat je dankbaar maakt. Dat de zon schijnt, dat je lieve mensen om je heen hebt, dat je een dak boven je hoofd hebt. Deze dankbaarheid is een belangrijke manier om je snel positiever te voelen. Hoe werkt dat dan?

Zie jezelf als magneet als het gaat om je gedachten en de energie die daaraan verbonden is. Wat je uitstraalt trek je aan. Dit is ook wel bekend als de Wet van Vibratie. Je bewust worden van je gedachten is dus enorm belangrijk, want dan alleen kun je ook echt je focus veranderen van het negatieve naar het positieve.

Gedachten van woede, angst of jaloezie hebben een lage trillingsfrequentie en emoties en gedachten van liefde, empathie en dankbaarheid hebben een hoge trillingsfrequentie. De hoge trillingen zijn goed voor onze gezondheid en ons geluk.

Positief denken

Een simpele manier om je dag positief te starten: begin je dag met bewuste ademhaling. 5 tellen inademen waarbij je buik en borstkas uitzetten en dan 5 tellen uitademen. Gewoon met een lekker lange zucht. Vervolgens zeg je tegen jezelf: vandaag wordt een mooie dag. Dan haal je nog eens 2x diep adem en zeg je: ik word elke dag een beetje positiever en gelukkiger.

Van je hoofd naar je hart

Om beter in je lijf te komen kun je gronden. Letterlijk met je beide benen op de grond staan. Het liefst met je blote voeten in de natuur, je tuin, het strand. Door alle stress die veel mensen ervaren zitten ze erg veel in hun hoofd. Er wordt wat afgepiekerd. Tegelijk raak je daardoor afgepeigerd, echt doodmoe. De truc om uit je hoofd te gaan, is door jezelf rust te gunnen. Dat kan heel goed door in de natuur te zijn en je te focussen op wat je daar ziet, hoort en voelt.

Alles wat je doet kost energie. En als het goed is doe je ook dingen die je energie opleveren. We doen veel dingen op de automatische piloot, zoals tandenpoetsen, om onszelf energie te besparen. Met dingen als autorijden en fietsen is het niet zo erg dat je dat deels op de automatische piloot doet vanuit kennis die je eerder opdeed en hebt opgeslagen in je onderbewuste.

Maar in dat onderbewuste ligt ook veel informatie opgeslagen die je dagelijks energie kost. Negatieve ervaringen, die geleid hebben tot negatieve overtuigingen. Dingen die je bent gaan geloven doordat ze vaker tegen je gezegd zijn of doordat ze vaker voorgekomen zijn. Als dingen steeds opnieuw gebeuren kun jij dat een interpretatie geven en registreren als een waarheid.

Bijvoorbeeld: als kind waren je ouders er nooit voor je. Als dingen voor jou belangrijk waren hadden je ouders geen tijd of interesse. Daardoor ben je gaan geloven dat je het niet waard bent. Doordat dat vaker gebeurde werd je steeds bevestigd in die ‘waarheid’. En dat is wat je tot op de dag van vandaag meeneemt in je leven. Die waarheid dat je het niet waard zou zijn, komt vervolgens op verschillende momenten naar boven vanuit je onderbewuste. Bijvoorbeeld in je relatie, waarin je niet goed behandeld wordt en waar je dat accepteert omdat je denkt dat jij het toch niet waard bent.

Positief denken

Of in vergelijking met anderen. Dat je naar anderen kijkt en ziet dat zij dingen voor elkaar hebben gekregen die jou nog niet gelukt zijn. En dat je dan denkt ‘zie je nou wel, ik ben het niet waard om dat te bereiken’. Dit soort gedachten bevatten een negatieve energie. En zoals ik net al zei: je bent een magneet. Dus als je negatieve energie uitstraalt, krijg je negatieve energie terug. Dan zul je dus steeds opnieuw bevestigd worden in de overtuiging dat je het niet waard zou zijn.

Het is dus heel erg belangrijk om af te rekenen met dit soort gedachten en overtuigingen om een positiever leven te creëren. Laat je inspireren door deze methoden om jezelf meer positieve energie te gunnen:

  • Praat positief tegen jezelf. Dus haal jezelf niet omlaag, maar waardeer jezelf juist. Wat is er mooi en goed aan jou? Waar ben je trots op?
  • Besteed vooral aandacht aan leuke dingen en focus op dingen die je een goed gevoel geven. ‘Energy flows where focus goes’. Dus je energie gaat naar waar jij je op focust. Dat kan dan maar beter iets positiefs zijn.
  • Speel! Zoals je deed toen je een kind was. Zorgeloos en vol plezier. Neem een bal mee de natuur in en speel ermee, ga vliegeren, daag mensen om je heen uit voor een watergevecht (heerlijk met dit zonnige weer).
  • Zoek mensen op die je inspireren en blij maken en blijf weg van mensen die je naar beneden halen en negatief zijn. Geef aandacht aan mensen die je motiveren en stimuleren.

Houd op met het volgen van nieuwsberichten en praatprogramma’s. Er wordt sociaal verlangd dat je maar met alle situaties meeleeft en je betrokken voelt, terwijl al die nare situaties alleen maar jouw trilling omlaag brengen. En hoeveel invloed heb je nu helemaal?

Wet van Aantrekkingskracht

Als jij iets wilt en daar vol verwachting je energie aan geeft, dan kun je dat waarmaken. Vertrouw erop dat dit voor jou mogelijk is. Want als een ander dit kan, waarom jij dan niet? Dat ligt puur aan de positieve energie die je ergens aan geeft. Zie jij al helemaal voor je hoe je wens tot leven komt en voel je al de blijdschap die het je brengt? Dan zend je positieve energie en daarmee een hoge trillingsfrequentie uit naar het universum.

Op dat moment reageert het universum op jouw energie en matcht dat met dezelfde positieve energie en dus gebeurtenissen. Op dat moment ben je bezig om jouw wens te manifesteren in de werkelijkheid. Zie het als een co-creatie met het universum.

Positief denken

Mijn ultieme voorbeeld: ik visualiseer al een tijdje dat ik een huis wil met meer ruimte en vrijheid om me heen. In het huis waar we nu wonen hebben we een gluurbuuf aan de overkant die elke stap, die we zetten volgt. In mijn dagdromen zag ik een huis voor me met een vrij uitzicht. Met ruimte om me heen. Met de vrijheid van privacy.

En raad eens wat er is gebeurd. Wij zijn de afgelopen weken op zoek geweest naar ons nieuwe huis in Soest. We verlaten Hilversum omdat onze zoon Jurian sinds november op school zit in Soest. En na 3 bezichtigingen kwamen we bij een huis dat letterlijk voldoet aan mijn wensen: ruimte, vrijheid en privacy. Een huis dat nog wel wat aandacht en liefde nodig heeft in de vorm van wat verbouwingen. Maar waar we ons droomhuis van kunnen maken. En…dit huis is binnenkort van ons. De koopakte is al getekend.

Vertrouwen

Vertrouwen is hier het toverwoord. Vertrouwen dat je wensen waarheid kunnen worden. Want vertrouwen heeft een hoge energiefrequentie in tegenstelling tot angst. Angst dat iets toch niet zal lukken heeft een lage energiefrequentie en trekt daarmee juist aan dat het ook niet lukt.

Ik vertrouwde erop dat dit werkelijkheid kon worden voor ons en ben vooral in mogelijkheden gaan denken. Zoals: het huis is misschien nog niet perfect, maar dat kunnen we wel realiseren. We wijzen het niet af, omdat het werk nodig heeft. Juist daar ligt namelijk onze kans. Anderen zijn er voorbijgelopen in de woningmarkt, waardoor wij de kans hadden om een mooie prijs te manifesteren. Een prijs die het mogelijk maakt dat we de woning optimaliseren zodat het aan al onze wensen voldoet. Ik zeg het wel vaker: geluk creëer je zelf. En dit is hoe wij dat als gezin doen.

Positief denken

Wat ik visualiseerde

Ik zag mezelf in de tuin zitten met allemaal groen om me heen. Ik voelde de zon op mijn huid, zag de kleuren van alle bomen, struiken en bloemen. Ik rook de geur van de natuur. En ik voelde de vrijheid en het geluk dat die plek me gaf. Vervolgens liep ik het huis in, op mijn blote voeten en ik voelde de houten vloer. Ik liep de woonkeuken in en voelde me fijn door het vele licht dat door de openslaande deuren naar binnen viel. En ik liep door naar de woonkamer waar ik op de bank ging zitten met uitzicht over de vrije natuur.

De werkelijkheid is nu dat de natuur er al is en dat we de houten vloer, net als de openslaande deuren nog moeten realiseren. Maar hey, de basis is gelegd. De rest bouwen we zelf. Precies zoals ik het voor me zag.

Positief denken

Mijn punt is vooral: dit is voor iedereen mogelijk. Als je maar helder hebt wat je wilt bereiken en als je er vertrouwen in hebt dat het voor jou weggelegd is. Vervolgens is het belangrijk dat je je niet gek laat maken door negatieve gedachten. Niet die van jou en niet die van de mensen om je heen. Als jij in een positieve vibe leeft is alles mogelijk! Dan creëer je succes, wat dat ook mag betekenen voor jou. Mijn succes zit nu in dit nieuwe huis, waar wij onze droomplek van gaan maken. En daarna droom ik weer lekker verder over het volgende dat ik wil realiseren. Waar droom jij van?

 

Voor de mensen die alles willen leren over positief denken en positieve energie, hebben we een mooie en hele betaalbare online training beschikbaar. Hierin ontdek je hoe de Wet van Vibratie werkt en hoe je die zelf actief toepast. Ook leer je alles over energiefrequenties en hoe je die zelf beïnvloedt. In 5 modules ervaar je wat positieve energie voor je doet. De reacties van deelnemers zijn heel bijzonder, vooral van mensen die na de training ook echt anders naar het leven kijken. Mensen die zien hoe zij echt zelf hun dromen waarmaken. 

Je kunt ook direct de training aanschaffen.  Ik zou het fantastisch vinden om je daar te zien!