Weet jij niet meer wat je aan moet doen? Sta jij voor je kast met een groot vraagteken en heb je het gevoel dat je geen leuke outfits meer hebt? Het enige wat dan helpt is inspiratie opdoen. Inspiratie voor kleurencombinaties, pasvormen en simpelweg outfits. Maar tegenwoordig zie je door de bomen het bos niet meer, waar kan je nog outfit inspiratie vandaan halen voor wat precies jouw style is?

Waar ik wel vaak tegenaan loop is het feit dat outfits die je soms tegenkomt niet praktisch zijn. Heel leuk zien ze eruit maar het moet wel bij je staan en lekker zitten. Ik zie vaak van die hele korte tops en dan denk ik meteen; ja met maatje 34 zou ik dat ook dragen maar dat is niet de realiteit. Doe je die outfit dan aan met een lange top denk je meteen: nee, dit is het ook niet. Ook zie ik vaak hele gave outfits maar die zijn totaal niet geschikt voor het weer. Een witte blazer als jas terwijl het regent en maar 3 graden is? Dat zou ik nooit doen. Wellicht herken jij je hierin en daarom wil ik je een paar tips meegeven hoe het makkelijker kan.

outfit inspiratie

#1 Ga naar je favoriete winkels

Winkels zijn dé plek om inspiratie op te doen. Ga naar je favoriete winkel zodat je weet dat jouw style daar verkrijgbaar is en kijk eens rond. Wat zie je, wat pakt je oog? Welke kleuren zijn dat en welke prints? Wat voor soort outfits? Vaak hangen in een winkel setjes bij elkaar. Een roze blazer hangt vaak bij items die je ermee kan combineren. Kijk ook naar de outfits die een paspop aanheeft en wie weet spreekt dat je wel aan. Pak alles wat je leuk vindt en wat je wel eens wilt proberen. Zie jij bijvoorbeeld een leuke combinatie hangen maar denk je ‘ik weet niet of dit mij staat’, trek het dan gewoon eens aan en wie weet verbaast het je! Een winkel is de plek om nieuwe outfits te ontdekken omdat je simpelweg alle combinaties kan proberen. Heb je iets leuks gezien en is dat helemaal je outfit? Dan kan je het natuurlijk kopen, maar het mooiste zou zijn als je kijk naar het soort outfit dat het is en die outfit dan probeert te maken met de items in je kast. Zo voeg je niet alleen iets toe maar herontdek je de items die je al had. Als je dan iets gaat kopen, zorg er dan voor dat je al genoeg andere combinaties in je hoofd hebt om ermee te maken.

#2 Pinterest; bekijk het vanuit een andere hoek

Pinterest is een soort heaven aan inspiratie. Het is oneindig. Maar, hoe kom je bij de goede outfits uit en hoe bewaar je deze? Wat ik laatste tijd merk is dat ik de beste outfits vind onder de zoekterm ‘Daily outfits’. Dit zijn de outfits voor dagelijks gebruik en geen galajurken of enorme crop tops. Als ik een leuk outfitje zie, bewaar ik deze op mijn bord met outfitinspiratie. Ikzelf heb dit bord ook weer onderverdeeld in kleurrijke outfits, neutrale outfits en donkere outfits. Zo kan ik gericht zoeken als ik even snel inspiratie nodig heb. Niet alleen kijk ik naar de gehele outfits maar ik kijk ook naar de kleurencombinaties. Wie weet spreekt de outfit je niet aan of heb je die items niet in je kast, maar zie je ineens 2 kleuren samen die je ook hebt en daar kan weer een outfit uit ontstaan. Je moet je focuspunt dan even verleggen. Onlangs zag ik een outfit waar roze en oranje in gecombineerd werd. Dit vond ik er zo vet uitzien dat ik meteen mijn kast indook. 1. Mijn nieuwe laarzen met roze en oranje, 2. Mijn knalroze blazer en dan? Ik deed mijn la open en hup 3. Mijn oranje body. Spijkerbroek eronder en mijn look was compleet. Niet omdat ik dat lookje op Pinterest had gevonden maar omdat ik me liet inspireren door het kleurgebruik. Sla ook de foto’s waarvan je de kleuren mooi vindt op in diezelfde borden. Breid dit uit, neem hier de tijd voor en voeg desnoods elke avond even wat toe. Weet jij de volgende keer niet wat je aan moet? Open je bord, kies voor kleur, neutraal of donker en stel je outfit samen aan de hand van je zelf samengestelde Pinterest bord.

#3 Instagram kent fashion

Instagram is naast Pinterest ook een hele goede plek om inspiratie op te doen. Tegenwoordig deelt bijna iedereen wel outfits en doe daar je voordeel mee. Screenshot iets als je het tegenkomt, sla het op en duik vervolgens je eigen kast in. Zie jij een outfit met een blazer? Kijk dan in je kast hoe ver je komt en welk ander item je er wellicht leuk bij vindt. Het gaat erom dat je met een andere blik ernaar kijkt. Het zal niet vaak voorkomen dat je precies dat item in je kast hebt liggen maar je moet kijken naar het soort item en de fit. Net als bij Pinterest kan je ook filteren op de kleuren combinaties maar zelf kijk ik op Instagram meer naar het totaalplaatje. Hoe ziet de look er van top tot teen uit en hoe kan ik daar mijn eigen draai aan geven? Als je overal een screenshot van maakt, maak dan een mapje aan in je fotoalbum met outfitinspiratie, alles op 1 plek is zoveel makkelijker. Dit kan je natuurlijk ook doen in Instagram zelf als je iets opslaat. Als ik iemand een oversized blazer zie dragen kijk ik heel erg naar de rest van de outfit. Ik heb super veel blazers dus de kans is erg groot dat ik die outfit wel kan maken met een blazer van mezelf. De andere items is vaak waar ik inspiratie voor nodig heb. Hoe dragen anderen het en kan ik daar iets van opsteken?

outfit inspiratie

#4 Maak foto’s

Elke dag heb je een outfit aan, maak daar elke dag een foto van en sla dat op in een mapje. Zo heb je al je recente outfits op 1 plek en kan je makkelijk kiezen. Soms zie je dan ook ineens andere combinaties tevoorschijn komen. Staan er bijvoorbeeld 3 foto’s naast elkaar met allemaal andere items, kun je ineens bedenken om die ene broek met het topje van de andere foto te combineren. Een win- win situatie dus. Je eigen kleding is uiteindelijk je het mee moet doen dus hoe fijn is het als je met je eigen outfit foto’s je ochtenden een stuk makkelijker maakt. Ik doe dit sinds kort ook en stuur het elke dag naar mijn vriend. Deels voor mezelf zodat ik elke dag mijn outfit vastleg en deels voor hem. Als ik dan weer niet weet wat ik aan moet doen, kan hij kiezen uit de outfits die ik naar hem heb gestuurd. Dan hoeft hij mijn grote kast niet in te duiken en krijg ik de hulp die ik wil!

#5 Zorg voor een overzichtelijke kast

Hoe kan jij nieuwe outfits ontdekken als je het overzicht in je kast volledig kwijt bent? NIET! Ruim als eerst je kast op, wat vind je niet meer leuk, draag je niet meer of pas je niet meer? Verkoop het! Maak je niet alleen ruimte maar verdien je ook nog een leuk zakcentje. Nadat je je kast goed hebt uitgeruimd gaan we het logisch indelen. Sorteer je kleding per categorie. T-shirt bij de T-shirts, jurkjes bij de jurkjes en jeans bij de jeans. Daarna kan je alles op kleur hangen. Wit bij wit, roze bij roze, zwart bij zwart. Deze dingen zijn nodig om de basis van je kast te vormen. Kleur bij kleur zorgt ervoor dat je in 1 oogopslag ziet wat je in die kleur hebt en niet je hele kast hoeft door te zoeken voor je groene blouse. Je groene blouse hangt namelijk bij je blouses bij het groen. Wat je niet moet doen categorieën door elkaar zodat alles op kleur hangt of ligt. Je moet altijd categorie bij categorie doen anders krijg je nooit overzicht. Een beige T-shirt valt dan namelijk weg naast een beige trui en blazer en dat zorgt ervoor dat je het item vergeet en niet meer draagt. Als je eenmaal overzicht hebt in je kast kun je ervoor gaan staan en op zoek gaan naar interessante combinaties. Die trui met een gekleurde pantalon of dat shirtje onder die ene blazer. Experimenteer! Dat is de enige manier om je eigen kast weer te ontdekken en nieuwe outfits te maken. Probeer ene combinatie uit en is het niks? Dan door naar de volgende.

Met deze 5 tips wordt het kiezen van een outfit en het opdoen van inspiratie hopelijk een stuk gemakkelijker! Ik pas deze tips als toe en voor mij werkt vooral de combinatie van alle 5 heel goed! Have fun met het ontdekken van nieuwe outfits 🙂

Heb jij behoefte aan meer waardevolle content? Volg ons dan zeker op Instagram en TikTok!