Gelukkig zijn. Wanneer ben ik eigenlijk echt gelukkig? Wanneer weet ik dat ik gelukkig ben? Waarom voel ik het niet elke dag? Geluk is een breed begrip en soms kan het best lastig zijn om te bepalen of je echt gelukkig ben. Op het moment dat jij je echt gelukkig wil voelen zul je daar je lifestyle van maken. Nee zeggen tegen de dingen die jou geen geluk bezorgen en ja tegen de dingen waarvan je gaat stralen. En ja, dit is makkelijker gezegd dan gedaan, dat weten we. Maar we gaan je vanaf nu meer handvatten geven om ervoor te zorgen dat geluk jouw nieuwe lifestyle is.

Maak van geluk je lifestyle

Wat is jouw lifestyle?

Lifestyle is een breed begrip. Het is jouw manier van leven en die kun je op elk mogelijke manier invullen. Denk aan je hobby’s, wat je wel of niet eet, wat voor werk je doet, wat voor kleding je draagt etc. Lifestyle is jouw dagelijkse gang van zaken. En daar moet geluk aan worden toegevoegd.

Om ervoor te zorgen dat geluk je lifestyle wordt, zijn er een aantal dingen die je eerst moet doen. Maak eens een lijstje met de dingen die jij dagelijks doet. Begin bij je routine ‘s ochtends en neem ook je vrijetijdsinvulling mee. Wat doe je op een dag? Vervolgens ga je per activiteit kijken wat je gevoel hierbij is. Word je er blij van of denk je blèhg? Geef het ook een cijfer van 1 tot 10.

Maak van geluk je lifestyle

Maak daarnaast ook een lijstje met de dingen die je al een tijdje wilt doen of de dingen die je leuk lijken om te doen. En welk gevoel geeft de gedachte dat je het binnenkort gaat doen? Geef ook deze dingen een cijfer van 1 tot 10.

Maak van geluk je lifestyle

Nu je een lijst hebt van activiteiten met gevoel en cijfers erbij kun je gaan schrappen en dingen toevoegen. De activiteiten die je lager beoordeelt dan een 5,5 laat je even achterwege. De activiteiten met een hoger cijfer ga je inplannen in je agenda en ga je toevoegen aan je dagelijkse routine.

Voeg geluk toe aan je lifestyle

Dit is een simpele stap om geluk toe te voegen aan je lifestyle. Je gaat nu echt kiezen voor jezelf en je gaat bewust kiezen voor de dingen die je leuk vindt en waar jij blij van wordt. Als je dit eenmaal gedaan hebt, zul je merken dat je deze stappen automatisch vaker gaat doen. Je hebt nu ervaren hoe jij je kan voelen als je eindelijk de leuke dingen doet en dat gevoel moet jij jezelf ook vaker gunnen.

Heb jij zin om een dagje te shoppen? Heb je zin in een dagje bankhangen? Heb je zin in lekker eten? Ga het doen! Gun jezelf dit geluk. Op het moment dat jij het jezelf echt gunt maak je de start met geluk als lifestyle.

Als jij van geluk je lifestyle hebt gemaakt, heeft dit enorm veel positieve effecten. Je zal beter in je vel zitten, je zal vrolijker zijn en je zal een lach op je gezicht hebben. Daarnaast heeft het ook een positief effect op je werk. Op het moment dat jij goed in je vel zit en dagelijks gelukkig bent zul jij ook vrolijker zijn op je werk en zal je motivatie hoger liggen. Je zult enthousiaster zijn en met meer plezier je werk uitvoeren. En wie wil dit nou niet?

Ga jij vanaf nu aan de slag om van geluk je lifestyle te maken? Dan zullen wij je voorzien van handvatten, tips en tricks!

Gelukkig zijn is mooi, gelukkig zijn is goed. Ga voor geluk!