Glitter, glamour, PARTY! Het is november en dat betekent dat we ons langzaam kunnen klaarmaken voor het partyseizoen! De outfits, de cadeaus, de planning, de decoratie en het eten, er moet zoveel gebeuren! Het is bijna weer de tijd van het jaar en hoe eerder jij begint met voorbereiden, hoe beter het gaat. En ik? Ik ben een echte liefhebber van het partyseizoen en mijn eerste glittertops zijn al verzameld. Hoe kan jij je langzaamaan klaarmaken voor het partyseizoen zonder dat alles in 1 week moet gebeuren?

party

Party fashion

Hoe eerder je begint, hoe beter je voorbereid bent. Wil jij een leuke kerstoutfit? Begin alvast met oriënteren. De partycollecties hangen al in de winkel, de nieuwe items stromen binnen! Waar word je blij van en waar zie jij jezelf in lopen? Kijk ook eens in je kast, wat heb ik nog van vorig jaar, pas ik dat nog en word ik er nog blij van? Heb je nog leuke party-items? Zeker weer aandoen, dat is gratis; scheelt weer in de kosten! Ook heb je het voordeel als je eerder begint, dat het nog niet uitverkocht is. Besluit jij op 20 december dat je nog een leuke outfit wil voor kerst? Grote kans dat het in jouw maat niet beschikbaar is. Ga je dan voor iets wat je minder leuk vindt? Dan is de kans op een miskoop ook weer groter. Hoe eerder je begint, hoe bewuster je je outfit kan gaan samenstellen. Ik? Ik heb al een aantal items liggen maar heb er zeker nog een paar op mijn wishlist staan. Langzaamaan ga ik die proberen aan te vullen. Maar niet te veel, want het moet financieel wel leuk blijven (er komt een hele dure maand aan) en ik heb al zoveel kleding.

cadeaus

Kerstcadeaus

December kan behoorlijk in de kosten lopen. Gescheiden ouders, grote familie, leuke vriendengroep, gezin, noem zo maar op. Je wil het liefst iedereen zien en met iedereen kerst vieren. Ja, daar gaan wel een paar centen in zitten. Begin op tijd. Begin vandaag al met cadeautjes uitzoeken en kopen. Maak een lijstje met inspiratie wat je per persoon leuk zou vinden om te geven. Is er al iets wat ze willen hebben? Kijk daarna ook goed naar acties en aanbiedingen, wanneer is er ergens korting en kan ik dan het cadeautje halen? Dit kan behoorlijk schelen in de totaalsom. Als je vandaag begint, heb je ook het voordeel dat je kosten kan spreiden. Niet alles in 1 week, maar een maand te tijd om de uitgaven te doen. Denk hierbij in oplossingen, niet in problemen. Cadeaus geven moet immers leuk blijven. Heb je het budget niet om uitgebreid cadeaus voor iedereen te kopen? Wees hierin niet te streng voor jezelf. Kerst hoeft niet in het teken te staan van cadeaus. Gezellig samen zijn is voor velen al een groot geschenk! Schrijf een lief kaartje en geef bijvoorbeeld (als het kan) een bosje bloemen. Het hoeft niet groots, kerst gaat om het samen zijn en cadeaus gaan om het gebaar.

party

Partyplanning

We kennen het denk ik allemaal, 2 kerstdagen en dan meer mensen met wie je de kerst wilt vieren. Wie zie je wanneer? Hoe eerder je begint met rondvragen en hoe eerder je afspraken maakt, hoe makkelijker het wordt. Ikzelf heb gescheiden ouders en mijn vriend ook. 4 ouders, 2 kerstdagen, HELP! Elk jaar is het weer een grote puzzel hoe we het gaan doen. Dan ook niet te vergeten dat we beide nog een broer/zus hebben en die ook weer aanhang hebben. Om ervoor te zorgen dat je met iedereen kerst kan vieren als gezin moet je van tevoren goed plannen. Vraag alvast rond wanneer mensen eventueel moeten werken, wanneer ze kunnen. De planning is even vervelend om te maken, maar als je dat nu alvast doet kan je de hele decembermaand genieten van de komende kerstperiode!

decoratie

Kerstdecoratie

Ja het is november, ik zou zeggen ‘kom maar door met die kerstversiering!’. Is het voor jou nog te vroeg? Bouw het dan langzaam op. Begin met lichtjes in de tuin, het wordt immers toch veel eerder donker. Begin met het opbouwen van je kerstdorpje. Dit zorgt alleen maar voor meer gezelligheid in huis. Haal de pakken chocolademelk vast in huis en geniet. Je kan de mate van decoratie altijd afstemmen op wat jij leuk en gepast vindt, maar maak het langzaamaan een stukje gezelliger in huis.

party

Eten

Kerst staat bij veel mensen in het teken van eten. Kerstontbijtjes, lunch, borrels en diners. Wat eet je wanneer? Heb je mensen uitgenodigd? Informeer alvast naar eventuele allergieën, voorkeuren of dingen wat ze echt niet lekker vinden. Bedenk dan eens met hoeveel mensen je bent en wat qua eten dan handig is/haalbaar is. Als wij thuis kerst vieren met het gezin zijn we ondertussen met 7 man, ja dan is een lopend buffer met hapjes een goed idee, en erg lekker:). Eet je met minder mensen, dan kun je een 3-gangen diner doen. Of neemt iedereen een gerecht mee en krijg je zo de tafel vol? Kijk eens wat jouw eigen mogelijkheden en waar jij je prettig bij voelt. De boodschappen zou ik nog maar niet in huis halen anders zijn de meeste dingen wellicht al weggelopen. Maar je kan wel vast een menu samenstellen en kijken wat je allemaal nodig hebt.

Genoeg mogelijkheden om je nu alvast klaar te maken voor het partyseizoen! Die ene glittertop, de cadeautjes met korting, een duidelijke planning, de decoratie en natuurlijk het eten. Welk onderdeel start jij als eerste mee?

Heb jij behoefte aan meer waardevolle content? Volg ons dan zeker op sociale media! LinkedIn Instagram Pinterest Facebook