Het is ochtend en je staat voor de kast. Wat moet ik nu weer aan?? Het komt vaak voor dat wij dames niet weten wat we deze dag moeten aantrekken. Dit topje is niet geschikt, dit rokje is net te kort, dit jurkje bevat te veel glitter en die hakken zijn te hoog. We zijn geneigd om met alles rekening te houden en onze outfit af te stemmen op hetgeen wat je gaat doen of wie je ziet. Maar dit is eigenlijk best zonde. Kleed je voor jezelf en niet voor een ander. Jij moet dragen wat je wilt en wanneer je het wilt.  

kleed je voor jezelf

Geluksgevoel

Een goede outfit waar jij je goed in voelt kan zorgen voor een geluksgevoel. Je kijkt in de spiegel en denkt ja, dit is helemaal leuk! Dit gevoel wil je elke dag toch? Om dat te bereiken moet je bedenken dat jij je kleedt voor jezelf en niet voor een ander. Jij bent namelijk degene die de outfit de hele dag draagt en jij bent degene die zich er goed in moet voelen. Wat een ander ervan vindt moet niet uitmaken. Andere mensen dragen het niet dus eigenlijk hoef je geen rekening te houden met iemand anders. Kleding kan echt een geluksgevoel geven en dat moet niet belemmerd worden omdat je denkt aan wat een ander ervan zou vinden. Op het moment dat jij een outfit aan hebt waar jij je super goed in voelt en die een lach op je gezicht tovert dan straal je dat uit. Dat is wat krachtiger overkomt dan wat dan ook. 

Kleed je voor jezelf en niet voor een ander

Beter overdressed dan underdressed 

Wat heb je liever: iedereen kijkt je aan omdat jij te saai gekleed bent of iedereen kijkt je aan omdat je supergaaf gekleed bent? Juist het laatste toch? Beter overdressed dan underdressed is dan ook mijn motto. Ik heb zelf wel eens momenten ervaren waar ik underdressed was en hier voelde ik mij de hele dag niet comfortabel bij. Ik kreeg het idee dat iedereen naar me keek. Aan de andere kant heb ik ook een keer gehad dat ik overdressed naar een verjaardag ging. En ja, daar werd ik ook aangekeken maar iedereen gaf complimentjes en merkte het op. Dat gevoel is fantastisch en geeft je zelfvertrouwen een enorme boost. Draag je outfit met trots en straal uit dat je achter je outfit staat. Uiteindelijk ben jij degene die het moet dragen en ben jij degene die zich er goed in moet voelen. Dus wil jij dat ene leuke jurkje aan? Draag het! Puur voor jezelf.

power

Power en zelfzekerheid 

Op het moment dat je de omslag maakt van kleden voor jezelf en niet voor een ander, zul je ook merken dat je meer zelfvertrouwen krijgt en je krachtiger voelt. Je gaat namelijk je outfit uitzoeken vanuit een ander oogpunt. Je gaat nadenken wat jij aan wilt en je kiest een outfit uit waar jij je goed in voelt. Je hoeft niet meer te bedenken wat een ander zou willen zien. Heb jij een hele felle kleur en zou je vooraf wellicht denken: nee, dit vinden anderen te heftig. Nu kan je het wel dragen met een lach op je gezicht. Als jij je goed voelt in een outfit straal je dit uit naar de buitenwereld. Een ander ziet je stralen in je outfit en dit zal wellicht voor complimentjes zorgen!

glitter

Wel afstemmen, niet afschrikken 

Tuurlijk kun je een outfit afstemmen op een activiteit, maar zorg ervoor dat je door die activiteit niet afgeschrikt wordt. Wil jij een outfit graag aan? Doe het aan! Heb jij een glittertop in de kast hangen en raak je al afgeschrikt bij het idee om die naar kantoor te dragen op een normale dag? Stem hem dan af zodat het wel past bij een normale kantoor dag. Of bedenk een dag op kantoor waar die glittertop een beter optie is en bewaar hem dan voor die dag.

Kleed je voor jezelf en niet voor een ander

In no-time je outfit kiezen 

Probeer vanaf nu in de ochtend een outfit uit te kiezen waar jij je goed in voelt. Je zult vanzelf merken dat je beter weet wat je aan wilt. Eigenlijk weet je altijd wel wat je aan wilt doen maar is de kans groot dat jij je laat tegenhouden door een mening van iemand anders. Maar nu je dat kan loslaten en jij je echt voor jezelf kan kleden zul jij je outfit voortaan sneller hebben uitgekozen! Jij mag er zijn en jij mag stralen in welke outfit dan ook.

Durf jij echt te stralen? Shine in je overdressed outfit zonder je zorgen te maken wat een ander er van vindt! Jij kan het.

Heb jij behoefte aan meer waardevolle content? Volg ons dan zeker op sociale media! Instagram Facebook