De wet van Aanname (in het Engels The Law of Assumption) zegt dat wat we aannemen als waarheid ook daadwerkelijk waarheid wordt. Dus denk jij slecht over jezelf of je omgeving, dan is dat wat ook werkelijkheid wordt of blijft. Denk je juist positief over jezelf en je omgeving, dan creëer je een mooie realiteit vol positiviteit.

Wet van Aanname

De Wet van Aanname aan het werk

Het start met je bewust worden van wat je tegen jezelf zegt. Geef je jezelf complimenten of haal je jezelf juist omlaag? Geloof je in jezelf of niet? Denk je dat je een mooier leven kunt bereiken of geloof je dat dat niet voor jou is weggelegd? Ook hier zijn je gedachten erover vaak niet eens de jouwe. Het zijn restanten van je vroegere leven die nu nog (te)veel invloed hebben. Nu hoeft het niet eens zo te zijn dat mensen nare dingen tegen je zeiden.

Vaak is het gedrag van anderen de aanleiding dat jij minder positief over jezelf bent gaan denken. Bijvoorbeeld als jouw mening nooit gevraagd werd, als je ouders er nooit voor je waren, als je nooit gekozen werd bij gym, als je niet werd uitgenodigd voor feestjes. Dat kan ervoor zorgen dat jij jezelf minder waard vindt.

Veel van die gedachten zijn onbewust aanwezig in ons dagelijks leven. We maken elke dag keuzes, die grotendeels gebaseerd zijn op deze onbewuste gedachten. Deze gedachten geven ons een slecht gevoel en een slecht gevoel zorgt weer voor een lage energiefrequentie. Of je hoog of laag in je energie zit bepaalt weer wat je nog meer aantrekt in je leven (Wet van Vibratie).

Dus als je je niet positief voelt, trek je ook dingen aan die niet positief zijn. Ben je er bijvoorbeeld van overtuigd dat je alleen maar pech aantrekt, dan doe je dat ook. Of denk je dat ware liefde voor jou niet weggelegd is, dan zul je het ook niet ontdekken.

Hoe laat je dan de Wet van Aanname positief voor je werken? Door jezelf aan te leren positieve woorden te gebruiken. Denk je bijvoorbeeld steeds “De ware liefde is voor mij niet weggelegd” dan kun je dat veranderen naar “Mijn ware liefde is op weg naar mij”. En zoals ik al zei: het gaat om de kracht van herhaling. Dus als je dit vaak tegen jezelf zegt, wordt dit je nieuwe waarheid en daarmee ook je werkelijkheid.

Gebeurt dit binnen een week? Meestal niet. Want achter jouw nieuwe woorden schuilen vaak nog steeds oude overtuigingen. Je kunt de nieuwe positieve formulering wel dagelijks herhalen, maar een klein stemmetje van binnen blijft dan daar tegenin brengen dat het niet waar is. Dat betekent dat je echt aan het werk moet om je nieuwe woorden te gaan geloven, in elke vezel van je lichaam.

Wet van Aanname

Oefening baart kunst

Wat mij heel erg heeft geholpen, is in gedachten teruggaan naar mijn kindertijd. Mezelf als kind visualiseren en dan mezelf als volwassene daarnaast zien. In mijn visualisatie praatte ik met mezelf als kind en stelde ik mijn kindversie gerust met de woorden “het komt allemaal goed”. Ik nam de tijd om aan mijn kindversie uit te leggen dat de mensen om me heen het niet goed gezien hadden. Dat ze mij niet snapten en dat dat niet betekende dat ik niet goed genoeg was. Dat de volwassenen om mij heen simpelweg niet in staat waren om verder te kijken dan hun eigen waarheid.

Wat voor mij ook heel krachtig werkte, was om mijn kindversie te knuffelen. Dat gaf een heel veilig gevoel en zorgde er zelfs voor dat er tranen over mijn wangen liepen. Deze oefening heb ik een aantal keer gedaan.

Wet van Aanname

Praat positief met jezelf

Laat jezelf voelen dat je het waard bent, dat je mooie dingen te bieden hebt en dat je een mooi mens bent. Geef jezelf complimenten en sta even stil bij het fijne gevoel dat dat geeft. Want dat fijne gevoel is een hoge energiefrequentie, waarmee je nog meer fijne dingen aantrekt.

Met positieve woorden laat je de Wet van Aanname in je voordeel werken. Je neemt namelijk aan dat je je leven zelf mooier kunt maken. En dan zul je zien dat je dat ook waarmaakt. Ik wens je heel veel mooie, positieve momenten en ervaringen!

Voor de mensen die alles willen leren over positief denken en positieve energie, hebben we een mooie en hele betaalbare online training beschikbaar. Hierin ontdek je hoe de Wet van Vibratie werkt en hoe je die zelf actief toepast. Ook leer je alles over energiefrequenties en hoe je die zelf beïnvloedt. In 5 modules ervaar je wat positieve energie voor je doet. De reacties van deelnemers zijn heel bijzonder, vooral van mensen die na de training ook echt anders naar het leven kijken. Mensen die zien hoe zij echt zelf hun dromen waarmaken.

Je kunt ook direct de training aanschaffen.  Ik zou het fantastisch vinden om je daar te zien!