We zijn alweer halverwege oktober! De zomer is echt voorbij en de winter staat voor de deur. Hoe maken we ons klaar voor het najaar? Hoe bereiden we ons voor? Hoe behouden we het zomerse geluk en belanden we niet in een najaarsdipje?  Er zijn verschillende manieren hoe jij met een gelukkig gevoel het najaar tegemoet gaat!

Outfits

Fashion

Het eerste waarop je je kan voorbereiden is op fashiongebied. De korte rokjes zijn al een tijdje niet meer nodig en de truien komen langzaam naar voren. Hoe maken we ons klaar op fashiongebied voor het najaar? In de challenge ‘Get ready for fall’ neem ik jullie in 4 weken mee om je klaar te stomen voor de herfst. We gaan de trends bespreken, de kledingkast omgooien, je style ontdekken en we sluiten af met bewuste shoptips! Ben jij benieuwd hoe en ben jij er klaar voor om jezelf op fashiongebied voor te bereiden op het najaar? Bekijk deze pagina voor meer informatie en doe mee!

decoratie

Decoratie

Het najaar is eigenlijk een hele gezellige en knusse periode. Het is helaas wat kouder buiten en het regent wat vaker, maar de gezelligheid kan meer dan ooit tevoorschijn komen in huis!

  • De eerste stap zijn kaarsjes. Kaarsjes zorgen voor een hele ontspannen en gezellige sfeer. Verzamel je favoriete geurkaarsen en verspreid deze in de woonkamer. Doe ’s avonds lekker de kaarsjes aan als jij met een dekentje op de bank zit. Deze gezelligheid heb je zomers niet en moet je nu van genieten! Kaarsen geven ook nog eens warmte af en laat dat nu een voordeel zijn met de stijgende energieprijzen!
  • Ik benoemde het net al even, met een dekentje op de bank. Hoe cozy is dat? Heerlijk een avondje op de bank onder je favoriete dekentje. Wil jij jezelf verwennen? Haal een nieuw dekentje met een gezellige print of je lievelingskleur voor het najaar. Regent het buiten en is het koud? Kruip lekker op de bank onder je dekentje en geniet van deze tijd!
  • Wat je ook kunt doen, is het wisselen van de kussens op je bank. De zomerse kleuren kunnen opgeruimd worden en de knusse zachte herfstige kussentjes kunnen weer tevoorschijn komen. Een wisseling in je kussens kan zorgen voor een hele andere gezellige uitstraling in je woonkamer. Wil je matchen? Haal je dekentjes dan in dezelfde kleur. Waarschuwing: de kans is groot dat jij je huisje niet meer uit wilt zo gezellig dat het is!
Herfst decoratie
  • Mijn favoriete drankjes tijdens het najaar zijn lekkere kopjes thee en warme chocomel met slagroom. En het wordt nog leuker als je het drinkt uit een vrolijke mok! Haal je kerstmokken tevoorschijn, het kan weer! Een heerlijke winterse mok met een lekker kopje thee of chocomel, genieten!
  • Je huis aankleden met leuke herfstaccessoires is zo leuk om te doen! Maak een leuk herfststukje met bijvoorbeeld bladeren, kastanjes, dennenappels, pompoenen en noem maar op. De herfstkleuren zijn meteen in huis. Zet het stukje op de tafel, naast de tv, overal! Breng de herfst naar binnen op een leuke creatieve manier.
  • Happy Halloween! 31 oktober is het Halloween! Voeg leuke Halloween decoratie toe aan je huis! Maak van een pompoen een kaarsenhouder, hang een Halloween lichtslinger op, maak van de lamp een spookje, je kan het zo gek niet bedenken of je kunt je huis in Halloweensfeer omtoveren.

Zo zie je maar dat er genoeg decoratieve manieren zijn om de gezellige en knusse najaarssfeer in huis te halen! Wat ga jij in huis veranderen voor het najaar?

Activiteiten

Activiteiten

Naast fashion en decoratiemogelijkheden zijn er ook verschillende activiteiten die je kunt doen om in een gelukkige najaarssfeer te komen.

  • Maak een boswandeling. De natuur verandert in de herfst enorm en hoe mooi is het om een boswandeling te maken en te kijken naar de natuurveranderingen? Zo’n wandeling in de natuur is ook nog eens goed voor je! Dus hup, de deur uit en wandelen maar!
  • Organiseer een spelletjesavond met vrienden of familie. Steek de kaarsjes aan, maak lekkere hapjes en houd een gezellige spelletjesavond! Een goede sfeer is gegarandeerd, tenzij iemand niet tegen zijn/haar verlies kan;)
  • Maak een lijst met films die je binnenkort allemaal weer wilt gaan kijken. Kerst komt er ook weer aan en dat betekent dat de kerstfilms allemaal weer online komen! Maak een lijstje met de films die je graag wilt kijken zodat je het najaar goed in kan gaan en je niet hoeft te vervelen! Tip: op de zender WithLove hebben ze een enorme verzameling kerstfilms.
  • Houd een grote schoonmaak! Hoe heerlijk is het om een heel opgeruimd huis te hebben?! Ruim alles op en maak alles schoon. Een heerlijk opgeruimd en fris huis is de beste manier om het najaar te beginnen. Wil jij je kledingkast ook goed opruimen? In de challenge ‘Get ready for fall’ staat de 2de week in het teken van de kledingkast. Bekijk het werkboek en de video dus zeker!

Het najaar, we zijn er denk ik klaar voor! Op fashiongebied zeg ik: laat die herfst maar komen. Het huis is in de knusse najaarssfeer en we hebben een aantal leuke activiteiten! Wat ga jij specifiek doen om je klaar te maken voor het najaar?