Begeleiding voor Hoogsensitieve Kinderen

Ontdek hoe je als ouder of leerkracht hoogsensitieve kinderen kunt ondersteunen en begeleiden naar een gelukkiger en evenwichtiger leven.

Het begint bij begrip

Waarom Hoogsensitieve Kinderen Extra Aandacht Nodig Hebben

Kinderen die hoogsensitief zijn denken, voelen en ervaren de wereld op een unieke manier. Met meer dan 20% van de kinderen die hoogsensitief zijn, is het cruciaal om inzicht te krijgen in hun belevingswereld.

Deze kinderen nemen de wereld intensiever waar en verwerken prikkels, emoties en nuances diepgaander. Dit kan hen sneller overweldigen, waardoor ze extra aandacht nodig hebben. Ze gedijen het beste in een rustige, begripvolle omgeving waar hun gevoeligheden erkend en ondersteund worden. Door hen deze extra aandacht te geven, helpen we hen balans en zelfvertrouwen te vinden, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen en floreren.

Met deze sterke basis kunnen deze kinderen uitgroeien tot evenwichtige, zelfverzekerde volwassenen. De toekomst begint nu, bij onze kinderen. Hoe prachtig is het dat we een verschil kunnen maken voor deze generatie?

Voordelen van Onze Training

0 055fc0a1 59f0 4695 8feb 5d14c04fde1d

Inzicht in Hoogsensitiviteit

Leer de kenmerken en behoeften van hoogsensitieve kinderen herkennen en begrijpen.

Praktische Strategieën

Ontdek concrete tips en technieken om hoogsensitieve kinderen te ondersteunen in hun dagelijks leven.

0 ac02624b a806 4f6c a7f8 3215fbcb7a16

Wat onze deelnemers zeggen

De training heeft ons enorm geholpen om onze dochter beter te begrijpen en te ondersteunen. We zien haar nu zoveel meer glimlachen! – Marieke, moeder van een hoogsensitief kind

a woman smiling at camera

Marieke

Moeder van een hoogsensitief kind

Als leerkracht heb ik veel geleerd over hoe ik mijn hoogsensitieve leerlingen beter kan begeleiden. De training is een echte aanrader! – Karin, basisschoolleerkracht

Review training

Karin

Basisschoolleerkracht

Wist je dat ongeveer evenveel jongens als meisjes hoogsensitief zijn? Dat is best een uitdaging in een maatschappij waar van mannen vaak wordt verwacht dat ze vooral rationeel en stoer zijn in plaats van intuïtief en gevoelig. En juist in deze tijd is het zo goed als kinderen kunnen opgroeien door volledig zichzelf te zijn. Het zou al helpen als meer mensen snappen wat hoogsensitiviteit inhoudt. We schreven er al een aantal blogs over.

Schrijf je nu in voor onze online training!

Wil je leren hoe je hoogsensitieve kinderen effectief kunt ondersteunen? Onze online training biedt je de tools en kennis die je nodig hebt. Meld je vandaag nog aan en maak een verschil in het leven van deze kinderen!