De zomer is nu echt voorbij en dat betekent ook de vakanties. En we kennen het waarschijnlijk allemaal: het vakantiegeluk. Optimaal genot van de vrije dagen en wellicht een mooie nieuwe omgeving als je op vakantie bent. Niets moet, alles mag en dat gevoel is heerlijk. Maar nu het voorbij is en het werk weer voor de deur staat, laten we het geluksgevoel heel snel los. En dat is ontzettend zonde! Het vakantiegeluksgevoel wil je het liefst zo lang mogelijk vasthouden! Wij geven je vandaag 5 tips om het geluk na de vakantie vast te houden.

 

vakantiegeluk

Werk is een verboden woord

De nummer 1 tip die we mee kunnen geven begint al op vakantie. Denk nog niet aan je werk als je nog op vakantie bent. Op het moment dat jij gaat denken aan het werk wat weer begint binnenkort en alles wat je moet inhalen of moet doen verpest je het vakantiegeluk terwijl je nog op vakantie bent. Om optimaal te genieten van je vakantie blijft werk een verboden woord. Ook al vind jij je werk nog zo leuk en geniet je ervan, probeer om niet aan werk te denken als je op vakantie bent. Als jij nog niet denkt aan werk als je weg bent zal je vakantiegeluk langer blijven hangen. Je komt terug op je werk en iedereen vraagt hoe het was en je kan ik volle glorie erover vertellen. Begin pas weer aan alle zaken te denken als je terug bent zodat je het optimale vakantie geluksgevoel meeneemt naar Nederland.

vakantiegeluk

Mindset

Mindset is everything. Op het moment dat je ergens negatief over denkt, zal de ervaring ook negatiever zijn dan nodig. Wanneer jij er positief in staat, zal het een stuk leuker worden. Dus stel je voor je vakantie is voorbij en het werk begint weer. Jij staat er negatief in en je hebt geen zin om weer te werken en je taken op te pakken, dan wordt het werk ook niet leuk en dan ben je in 1 klap je vakantiegeluksgevoel kwijt. Ga je naar je werk met frisse energie, kijk je terug op een heerlijke vakantie en ga je met volle moed weer aan het werk? Dan houd je het vakantiegeluk langer vast en begin je positief met werk. Vakantie geeft je vaak nieuwe energie en je laadt weer even op. Probeer dit te gebruiken. Je hebt weer frisse energie om te werken en je kunt alweer uitkijken naar een volgende vakantie! Mindset is everything en ga met positieve energie aan het werk!

vakantiegeluk

Werkplezier

Plezier in je werk, werkgeluk. Onderwerpen die vaker bij ons aan bod komen! En wat is het toch ontzettend belangrijk om plezier te hebben in je werk en gelukkig te zijn op de werkvloer. Op het moment dat jij plezier hebt in je werk zul je het vakantiegeluk ook langer vasthouden. Je hebt een heerlijke vakantie gehad en je neemt frisse energie mee naar je leuke baan. Ben jij niet helemaal tevreden met je werk of ervaar je niet veel plezier tijdens het werk? Dan zal je vakantiegeluk snel verdwijnen. Elke dag denk je dan ‘ugh, ik moet weer werken, was het nog maar vakantie….’ En dat bevordert je algehele geluksgevoel niet. Probeer dus plezier te vinden in je werk en het vakantiegeluksgevoel vast te houden.

 

vakantiegeluk

Verminder stress

Deze tip klinkt makkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer stress zo veel mogelijk te verminderen. Stress zorgt niet alleen voor het sneller verliezen van je vakantiegeluk maar het vermindert je gehele geluk. Stress is een echte boosdoener wat je beter zoveel mogelijk kunt voorkomen. Probeer te werken met planningen en lijstjes en soms kan het heel erg helpen om er met iemand over te praten en samen even alles op een rijtje te krijgen. Haal je daarbij ook niet te veel op je hals. Je kan wat je kan en verwacht geen dingen van jezelf die te veel zijn en niet in je planning passen. Kijk ook eens goed waar je stress vandaan komt en probeer daar samen met iemand een oplossing voor te zoeken. Stress is nooit goed en heeft een slechte uitwerking op je gezondheid! En als je gezondheid verslechtert, is dat ook weer van invloed op je geluk. Je snapt hem waarschijnlijk al. De ideale manier om snel je stressgevoel te verminderen: adem rustig 5 seconde in via je buik, door je neus, houd je adem even 4 tellen vast en adem dan met een zucht ongeveer 5 seconde weer uit. Je zit direct weer in het moment en voelt je meer ontspannen.

vakantiegeluk

Begin rustig

Als laatste tip is het goed om rustig aan te beginnen en alles rustig op te bouwen. Na een vakantie ben je relaxed en zit je nog in de rustige modus. Probeer daar ook niet in 1 keer uit te komen maar bouw alles rustig op. Ga niet proberen om de eerste week na de vakantie al alles in te halen wat je gemist hebt. Werk moet weer opgestart worden; vraag hierbij niet teveel van jezelf en luister goed naar je gevoel. Kom je ergens nog niet aan toe? Geen probleem, doe het rustig aan.  Plan daarnaast thuis met je partner/gezin rustmomentjes in. Meteen weer volle bak gaan en geen rust meer nemen zorgt niet alleen voor stress maar zorgt er ook voor dat je het vakantiegeluk snel kwijt bent. Plan 2 keer per week een rustig avondje in met wat lekkers en blik samen terug op de mooie momenten van de vakantie. Zie deze momenten ook echt als ontspanning en als een soort vakantieavondje. Hierdoor blijf je langer in het vakantiegeluk hangen.

Met deze 5 tips hopen we dat je je vakantiegeluksgevoel zo lang mogelijk vasthoudt. Zelf ben ik ook net terug van vakantie en ik probeer ook elke dag alles positief in te zien. Ik zet 1 stap tegelijk. Ik heb een heerlijke vakantie op Zakynthos gehad waar ik heerlijk tot rust ben gekomen en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu weer met frisse energie vooruit kan. Ik blik nog elke dag terug op mijn vakantie door foto’s of video’s te kijken en dan maakt mijn hart weer een sprongetje, wat was het leuk. Nu weer aan de bak en volgend jaar weer een heerlijke vakantie! Ik hoop dat je wat aan deze tips hebt en jij je vakantiegeluk nog lang niet kwijt bent!

Heb jij behoefte aan meer positieve content? Volg ons dan zeker op sociale media! Facebook