‘Water?! Wil je me vergiftigen?’ Dit is een uitspraak die je wellicht wel eens gehoord kan hebben. Maar laten we heel eerlijk zijn, eigenlijk zou het moeten zijn: ‘Cola?! Wil je me vergiftigen?’ Een glaasje Cola of andere frisdrank is vele male slechter dan een glas water. In frisdranken of sappen zitten allerlei suikers en calorieën die helemaal niet goed voor je zijn. En je raadt het al; in water zit dat niet! Men zoekt vaak naar afwisseling in het drinken. Een hele dag alleen maar water drinken is zo saai. Daarom hebben wij 5 recepten voor jou verzameld die ervoor zorgen dat een hele dag water drinken niet meer saai is: 5 tips om meer water te drinken!

In een vorig artikel hebben we het gehad over fit worden zonder te sporten. Daar kwam genoeg water drinken ook aan bod en dit artikel is een aanvulling daarop. Deze recepten zorgen ervoor dat je genoeg water drinkt op een lekkere en gevarieerde manier. Start vandaag nog met het toepassen van deze tips!

water

Water recepten

  1. Water met citroen, munt en komkommer
  2. Water met aardbei en kiwi
  3. Water met gember, limoen en munt
  4. Water met granaatappel en munt
  5. Water met appel, kaneel en citroen

Dit zijn 5 recepten die je kunt toepassen om meer water te gaan drinken. Voor de afmetingen moet je vooral kijken wat je lekker vindt. Wellicht vind jij een heel licht smaakje citroen lekkerder dan een hele mond vol. Wissel de afmetingen vooral ook af om te ontdekken wat het beste bij jou past. Wat vind je echt lekker?. Is citroen en munt een goede combinatie voor jou of appel en kaneel? Probeer het vooral lekker uit en hou je niet vast aan de standaardrecepten. Experimenteer en het water drinken wordt nog leuker.

Het is belangrijk om minimaal 1,5 tot 2 liter water per dag te drinken. Water is ontzettend goed voor je en het zorgt ervoor dat je voedingstoffen naar de juiste cellen worden gevoerd en dat je afvalstoffen worden afgevoerd. Ook heeft je lichaam het vocht nodig om je immuunsysteem te goed te laten functioneren. Probeer dus echt zoveel mogelijk water te drinken en probeer minimaal 1,5 liter water per dag binnen te krijgen. Ben je nu benieuwd waarom bovenstaande waterrecepten zullen bijdragen aan het fit worden? Lees dan snel verder en ontdek de werking van deze ingrediënten.

citroen en munt

Werking van citroen 

Citroen is mega goed voor je! Doe een schijfje citroen in je water en je geniet van vele voordelen. Citroen versterkt je immuunsysteem, voorkomt verstopping en helpt tegen een opgeblazen buik. In citroen zit veel vitamine C, wat ook helpt tegen misselijkheid of maagpijn. Daarnaast versterkt citroen ook de werking van het maagzuur waardoor je je eten nog sneller verteert.

Werking van munt

Munt heeft veel verschillende voordelen wanneer je deze in je drankje doet. Munt versterkt je geheugen, is goed voor je spijsvertering, helpt tegen stress en verkoudheid. Munt stilt je honger en helpt tegen misselijkheid. In munt zitten onder andere vitamine C en E.

komkommer en aardbei

 Werking van komkommer

 Komkommer bevat fytonutriënten, die de kans op hart- en vaatziekten verkleinen. Komkommer werkt ook ontstekingsremmend. Combineer je dit met vitamine C, zoals citroen, dan werkt dit extra goed. Er wordt ook wel gezegd dat komkommer helpt om je te beschermen tegen bepaalde vormen van kanker, zoals borstkanker, eierstokkanker en prostaatkanker. Sowieso bevat komkommer vitamine K, vitamine C en vitamine B5.

Werking van aardbei

Ook aardbeien hebben fytonutriënten, net als de komkommer. Ze helpen je om je bloedvaten schoon te houden en om minder LDL-cholesterol vast te houden. Daarmee voorkom je een hoge bloeddruk.  Aardbeien zijn ook erg goed voor je botten, want de fytonutriënten vitamine K en de mineralen magnesium en kalium houden je botweefsel in stand.  En ook hier speelt vitamine C weer een grote rol, in het optimaal in conditie houden van je immuunsysteem. En dan zijn aardbeien ook nog eens heel erg lekker!

kiwi en gember

Werking van kiwi

Ook in kiwi is veel vitamine C te vinden.  Vitamine B en E zijn ook niet te missen in een kiwi. Door de grote hoeveelheid van vitamine C, helpt de kiwi bij een goede weerstand. Ook helpen kiwi’s bij een goede spijsvertering door de vezels die erin zitten. Ook bevat een kiwi maar weinig calorieën. Wist je dat je door een kiwi ook beter kunt slapen door de stof serotonine?

Werking van gember

Gember heeft een zuiverende en ontstekingsremmende werking wat ook een goed effect kan hebben op je huid. Heb je last van acné? Gember kan de huid kalmeren. Ook gaat gember vroegtijdige huidveroudering tegen en geeft het je huid een gezonde glans. Gember heeft ook een positief effect op je stoelgang. Het voorkomt winderigheid en werkt positief bij spierkrampen.

limoen en granaatappel

Werking van limoen

Limoen bevat wederom enorm veel vitamine C. maar ook vitamine A, B en D zijn in de limoen aanwezig. Limoen in je water kan helpen bij keelpijn, leverkwalen, reuma en het versterkt het immuunsysteem. Limoen reinigt als het ware je lichaam en bevatten maar weinig calorieën.

Werking van granaatappel

In granaatappel zitten veel antioxidanten. Deze zorgen voor een goede bloeddruk en verminderen de kans op hart- en vaatziektes. Daarnaast verminder je met het eten of in dit geval drinken van granaatappel ook kansen op andere ziekten. Granaatappel verlaagt de bloeddruk, vermindert stress en gaat ontstekingen tegen.

appel en kaneel

Werking van appel

Vitamine C hebben we nu al vaker gehoord maar ook in appel zit veel vitamine C. Vitamine C zorgt in dit geval voor een sterke weerstand. Naast vitamine C bevat een appel ook veel vitamine A, wat goed is voor je ogen. Appels zitten ook vol met oplosbare vezels. Deze oplosbare vezels stimuleren de darmwerking, doordat ze darmbacteriën in de dikke darm kunnen afbreken.

Werking van kaneel

In kaneel zitten ook weer veel antioxidanten die ontstekingen tegengaan. Kaneel helpt ook om beschadigde cellen te herstellen. Vitamine C, A en B zijn te vinden in kaneel. Kaneel die helpt mogelijk met het voorkomen van bepaalde hersenziekten zoals Alzheimer. Heb je last van een slechte adem? Probeer kaneelwater dan eens uit, dit kan een positief effect hebben.

 

 

 

Zoals je ziet zijn er super veel goede ingrediënten in deze waterrecepten. Water drinken kan dus op een leuke en nog eens een gezonde manier! Wat voeg jij voortaan toe aan je water om ervoor te zorgen dat je meer water gaat drinken?

Disclaimer: Elk lichaam reageert anders en iedereen kan andere werkingen hebben van deze ingrediënten.

Heb jij behoefte aan meer waardevolle content? Volg ons dan zeker op sociale media! Instagram Facebook