Geluk. Wat is dat? Geluk is vrolijk zijn, ontspanning en dingen doen die je wilt doen zoals je die wilt doen. Geluk is een breed begrip en voor iedereen anders te interpreteren. Voor de ene is geluk een schoon bed of een dak boven het hoofd en voor de ander is geluk pas bereikt bij een droomhuis. Elk mens haalt geluk uit andere dingen en daarom kan geluk voor sommigen iets heel moois zijn en voor sommigen aanvoelen als iets wat ze nooit gaan bereiken. Kan je eigenlijk wel 100% gelukkig zijn? En hoe doe je dat dan?

100% gelukkig zijn kan. Ik kan het, jij kan het, iedereen kan het. Je moet er alleen wat stappen voor zetten en een aantal dingen opnemen in je eigen dagelijkse routine. Ook is het van belang om open te staan voor geluk en jezelf dit te gunnen. Nu je dit leest denk je waarschijnlijk ja, tuurlijk sta ik ervoor open. Maar sta je dat echt? Want openstaan voor geluk betekent niet dat je moet afwachten tot het een keer komt. Nee, openstaan voor geluk, voor 100% geluk, betekent dat je actief er iets aan moet doen. Actief op zoek naar geluk en actief je leven een andere draai geven. Welke stappen zijn van belang om 100% geluk te ervaren?

Intuïtie

#1 Luister naar je intuïtie 

Naar je intuïtie luisteren is iets wat je altijd moet doen. Je intuïtie vertelt je wat je moet doen, in welke situatie dan ook. Je intuïtie is een ingeving waarmee je direct weet wat je moet doen of ergens van vindt, zonder dat je het hoeft te beredeneren. Je intuïtie komt tot stand door je eigen bepaalde gedachten en waarnemingen. Zegt je onderbuikgevoel, je intuïtie, dat je het niet moet doen, doe het dan ook niet, en zo ook andersom. Op het moment dat je naar je intuïtie luistert, is de kans op 100% geluk veel groter. Als jij je onderbuikgevoel volgt en daar altijd naar luistert en volledig achter de keuzes staat, kan je niet ongelukkig zijn met een uitkomst. Je bent bij jezelf gebleven en uiteindelijk zal dat het meeste geluk opleveren.

Het volgen van je intuïtie gaat vaak niet in 1 keer goed. Je moet eraan wennen en je moet het gevoel van je intuïtie herkennen. Sta stil bij de gevoelens die je voelt en probeer deze gaandeweg te ontdekken. Elk gevoel vertelt jou iets en nu is het aan jou om gevoelens te herkennen en daarnaar te luisteren en op in te spelen. Iedereen heeft wel eens in een situatie gezeten waarbij je iets ging doen en eigenlijk al wist dat het niet goed zou aflopen. Toch doe je het omdat je misschien aan de verwachtingen van iemand anders wilt voldoen, maar later kom je erachter dat je het toch niet had moeten doen. Dat gevoel, dat je het niet moet doen, dat is je intuïtie. Luister ernaar en voorkom dat jij je eigen geluk in de weg zit. Check onze podcast voor meer inspiratie.

Gelukkig

#2 Kies voor jezelf

100% geluk kan je niet ervaren als je niet voor jezelf kiest. Vaak maken mensen de fout dat ze niet voor zichzelf kiezen omdat ze niet egoïstisch willen zijn. Maar ben je egoïstisch als je voor jezelf kiest? Als je het ons vraagt niet. Voor jezelf kiezen is het tegenovergestelde van egoïstisch, het is het beste wat je kunt doen. Waarom? Op het moment dat jij altijd voor jezelf kiest, maak je de beste keuzes voor jezelf en zorg je voor je eigen geluk. Dit is niet egoïstisch omdat je pas goed voor andere mensen kunt zorgen als je zelf blij en gelukkig bent. Je gaat niet een leuk persoon voor andere kunnen zijn als je niet zelf gelukkig bent. Dus als jij dacht dat voor jezelf kiezen egoïstisch is, laat die gedachte los en ga genieten van alle voordelen en al het geluk dat je voelt als je voor jezelf kiest.

Voor jezelf kiezen moet je leren om dat goed toe te kunnen passen. Als je dit niet gewend bent moet je leren hoe jij voor jezelf de beste keuze kunt maken waarbij je even geen rekening houdt met anderen. Jij bent degene die voor je eigen geluk moet zorgen want een ander kan bijdrage aan je geluk, maar kan je geluk niet veroorzaken. Kiezen voor jezelf is van toepassing op elk mogelijk gebied. Het kan simpel zijn zoals beslissen wat je wilt eten op een dag, maar het kan ook ingewikkelder zijn door bijvoorbeeld op werkvlak voor jezelf te moeten kiezen. Werken doe je elke dag en des te belangrijker dat het iets is waar je gelukkig van wordt. Word jij niet gelukkig van je werk en ga je met tegenzin naar je werk of voel je simpelweg geen voldoening, kies voor jezelf. Kijk eens rond naar andere mogelijkheden en durf daarbij voor jezelf te kiezen.

Het is logisch dat je hieraan moet wennen en dat het even kan duren voordat je 100% voor jezelf kiest. Begin daarom ook klein met bijvoorbeeld het avondeten. Wat wil jij eten en niet wat wil mijn partner eten of wat verwacht de buurvrouw van mijn avondeten. Wil jij een keer de fiets pakken in plaats van lopen. Doe het dan. Wil jij een dagje op de bank liggen en je serie kijken in plaats van een wandeling in het bos? Doe het dan. Je eigen keuzes zijn de beste keuzes omdat deze ervoor zorgen dat jij een stapje dichterbij komt bij 100% gelukkig zijn.

Geluk

#3 Doe de dingen waar jij blij van wordt

De dingen doen waar jij blij van wordt staat eigenlijk in lijn met het altijd kiezen voor jezelf. Bij het kiezen voor jezelf weeg je meerdere keuzes af en kies je voor de optie die voor jou het beste is. Bij het doen van de dingen waar jij blij van wordt gaat het er vooral om dat je die dingen in je dagelijkse leven opneemt.

Om erachter te komen wat je echt leuk vindt en waar je echt blij van wordt, kan het handig zijn om een lijstje te maken. Pak pen en papier en begin alles op te schrijven waar je blij van wordt. Van shoppen tot vakanties maar ook koken of bakken. Echt alles waar je aan denkt moet je opschrijven, groot of klein dat maakt niet uit. Mocht er later nog iets te binnenschieten, schrijf dat erbij.

De volgende dag ga je aan de slag met deze punten en ga je ze categoriseren. Welke activiteiten kunnen op dagelijkse basis, wekelijkse basis, maandelijkse basis of jaarlijkse basis. Een vakantie is voor de meesten op jaarlijkse basis maar je favoriete sport uitoefenen kan op dagelijkse basis. Door deze splitsing te maken is het hierna heel makkelijk om de dingen waar jij blij van wordt, toe te passen in je dagelijkse routine. Pak er een planner bij en ga de activiteiten plannen. Kijk eens wanneer je wat zou kunnen doen en ga dat dan ook doen.

Vanaf vandaag ga jij geen dingen meer doen waar je eigenlijk niet blij van wordt. Het is tijd voor jou en tijd voor 100% geluk.

100% gelukkig zijn kan dus zeker, je moet er alleen zelf wat voor doen. De bekende uitspraak dat je zelf de slingers op moet hangen in het leven is dan ook niet voor niets. Om 100% gelukkig te zijn zul je dus zelf een aantal dingen in je leven moeten aanpassen.

Voor de mensen die alles willen leren over positief denken en positieve energie, hebben we een mooie en hele betaalbare online training beschikbaar. Hierin ontdek je hoe de Wet van Vibratie werkt en hoe je die zelf actief toepast. Ook leer je alles over energiefrequenties en hoe je die zelf beïnvloedt. In 5 modules ervaar je wat positieve energie voor je doet. De reacties van deelnemers zijn heel bijzonder, vooral van mensen die na de training ook echt anders naar het leven kijken. Mensen die zien hoe zij echt zelf hun dromen waarmaken.

Je kunt ook direct de training aanschaffen.  Ik zou het fantastisch vinden om je daar te zien!