Personeelstekort. Helaas speelt dit tegenwoordig op meer plekken dan gewenst. Hoe zorg je ervoor dat het huidige personeel blijft en ook gelukkig is op de werkvloer? Teamuitjes zijn een goede optie! Door teamuitjes te organiseren verbeter je niet alleen de band tussen collega’s maar versterk je het werkgeluk. Medewerkers praten nog dagen na over het leuke uitje en daardoor wordt de sfeer op kantoor ook beter. Wij geven je 10 leuke ideeën voor teamuitjes die het werkgeluk zullen versterken!

Teamuitjes

#1 Diner

Organiseer een diner! Ga uit eten met je team bij een heerlijk restaurant, laat een cateringbedrijf komen op kantoor of organiseer een zomer barbecue! Informeer bij je medewerkers wat zij graag eten en zoek een restaurant uit dat voor velen lekker is! Je hebt ook veel opties om te eten in een thema met een spelfactor, zoals een moorddiner. Dat geeft een hele ontspannen sfeer, omdat er een speels element in zit. Maak er een gezellige avond vol met lekkers van! 

#2 Karten

Een actief teamuitje is altijd een goed idee en al helemaal als er wat snelheid bij komt kijken! Ga met je team karten! Er zijn genoeg indoor of outdoor kartbanen waar je een middag of avond gezellig samen kunt karten! Ook zijn er genoeg arrangementen waarbij je karten kunt combineren met een diner, denk dan aan steengrillen of iets dergelijks. Een topavond lijkt mij!

Teamuitjes

#3 Bowlen

Een ander actief teamuitje is bowlen! Maak er een leuke wedstrijd van met een beloning voor de winnaar! Zo wordt de sfeer nog gezelliger en actiever en zal iedereen mega actief meedoen! Een middag vol met gelach is gegarandeerd! Ook bowlen kun je combineren met een diner.

 #4 Lasergamen

Omdat het in Nederland niet altijd stralend weer is, zijn indoor spelletjes ideaal. Denk bijvoorbeeld ook eens aan laser gamen.  2 teams die strijden in het donker om te winnen. Teamwork is nodig om samen de tegenstanders uit te schakelen. Een avondje spanning is gegarandeerd. En ja, wederom valt dit te combineren met een diner. Je kunt ook alle spullen voor lasergamen huren en dan bijvoorbeeld in de parkeergarage of door het hele kantoor achter elkaar aan rennen.  Werken wordt daarna nooit meer hetzelfde.

Teamuitjes

#5 Pubquiz

Organiseer een pubquiz op kantoor. Een speciale vrijdagmiddagborrel in de vorm van een pubquiz en een feestje! Maak een leuke PowerPoint met vragen over het bedrijf maar ook persoonlijke vragen over de medewerkers. Zo leert iedereen elkaar nog een beetje beter kennen en is het zeker een geslaagde middag. Regel snacks en drankjes en maak er een gezellige tijd van. Hang hier ook een beloning aan vast voor de winnaar!

#6 Escape room

Wie is het slimste in het raden van hints? Ga voor een escape room en probeer samen met het team er zo snel mogelijk uit te komen! Hiervoor is teamwork vereist dus als je het mij vraagt een topteam uitje om de samenwerking te bevorderen! Hoe lang hebben jullie als team nodig om te ontsnappen?

Teamuitjes

#7 Comedy show

Ga eens gezellig met je collega’s lachen in het theater bij een comedy show! Er zijn een heleboel comedians die leuk zijn om samen met je team naar toe te gaan. Spreek bijvoorbeeld een dresscode af met je team om de voorbereiding ook leuk te maken! 

#8 Wipe out

Dit is een echt zomers uitje! Bezoek met je team samen een wipe out baan en ga samen een middag lol hebben op het water! Zijn jullie als team net zo goed of net zo slecht als de mensen op TV?

Teamuitjes

#9 Bedrijfsfestival

Festivals, wie kent ze niet?! Iedereen gaat wel eens naar een festival en hoe leuk is het om een bedrijfsfestival te organiseren! Laat je medewerkers hun best doen op de perfecte festival outfit. Zorg voor verschillende foodtrucks. Zorg ook voor een aantal leuke spelautomaten of leuke activiteiten wat ze kunnen doen. Karaoke doet het ook altijd erg goed. Of regel een leuke DJ die ervoor zorgt dat de avond dansend verloopt! Make it a night to remember!

 #10 Workshops

Volg met je team een workshop! Denk aan het maken van cocktails, bierbrouwen of bonbons maken. Er zijn zoveel verschillende leuke workshops die je met een team kan volgen dus ga ervoor! Ook kan je het afstemmen op het soort bedrijf dat je hebt. Heb je bijvoorbeeld een kledingwinkel, laat men dan een eigen T-shirt ontwerpen. Heb je een horecazaak, regel een workshop betreft koken of wijnproeverij. En zo zijn er nog veel meer dingen af te stemmen op het soort bedrijf dat je hebt. Een leuke, gezellige en leerzame middag staat je te wachten!

Teamuitjes zijn echt de manier om een band op te bouwen met je team en het werkgeluk te vergroten. Medewerkers gaan met plezier naar het werk toe en kijken weer uit naar het volgende uitje. Personeelstekort? Die zal niet snel erger worden als je het werken leuk houdt voor de medewerkers! Wat wordt jullie eerstvolgende teamuitje?

Heb jij behoefte aan meer waardevolle content? Volg ons dan zeker op sociale media! Facebook